Calendar

Activity 2022‑08‑21

Type

Football

Location

CIERNA-VODA

Season

Summer 2022 Slovakia

Description

Cierna Voda - Horne Saliby 2:5 (1:1)
majstrovsky zapas

Predane zapasy v dedinskom futbale nie su nic mimoriadne. Ale takto ocividne manipulovany zapas som este nezazil. Hlavne v prvom polcase to bola miestami vyslovena saskaren. Uplne nepochopitelne bolo pre mna spravanie postranneho rozhodcu Elvisa. Osobne ho sice nepoznam, ale videl som ho v Salibach velakrat sediet, popijat, jest, atd. Myslel som, ze je to nas kamos. Tak asi nie je, no.

Hraci Ciernej Vody sa vobec netajili tym, ze ich vedenie nieco rozhodcovi posunulo. Ich "argumenty":
- ved vsetci davaju, tak co?!
- mal si vidiet co bolo minuly tyzdne v Kosutoch!
- aj vy doma urcite uplacate
- a podobne
Plus vyhrazky Erikovi. Zjavne si ho pamatali z minuleho zapasu.

Futbal nie je ziadny intelektualny sport, ale toto cele bolo predsalen trochu cez ciaru.

Note

Pustili sme sa do nich velmi aktivne a Erik dal gol hlavou v druhej minute po standartke. Bohuzial neplatil kvoli ofsajdu. Vynahradil si to par minut nato, ked premenil priamy kop.

Hral som v zaklade. Sustredil som sa hlavne nato, aby som bol v priestoroch, v ktorych sa mam pohybovat. Mal som jednu sancu v prvom polcase, ked som hlavickoval z dialky do brankara. Mal som si to radsej spracovat a strielat. V inej situacii som dobre zakryl loptu a vyrobil priamy kop.

Druhy polcas bol z mojej strany zly. Nebol som kde som mal byt, naopak bol som pri nasej 16ke "pomahat", pri com som vyrobil penaltu. Sice to nebol faul, lebo som trafil prvu loptu, a nebolo to ani v 16ke, ale toto sa v Ciernej Vode neriesi. Nastastie Cibak penaltu chytil. Z vytvorenej jedenastky som bol trochu sklesly, chvilu nato som isiel dole.

Potom Kevin vyrovnal (dolezity gol). Dokonca im rozhodca vylucil hraca a zacal aj piskat objektivne; asi si povedal, ze saskovanie nema zmysel. Takze zvysok zapasu sa uz pre nas vyvijal dobre a vysledok to aj potvrdzuje.

Vyhra v Ciernej Vode je skvela, pre mnohych az prekvapujuca (pisalo mi viacero ludi). So svojim vykonom vsak nie som spokojny, mal som sa ponuknutej sance lepsie chytit.

Event URL

https://sportnet.sme.sk/futbalnet/z/obfz-galanta/zapas/663932/